Valbeveiliging
Dakdekkersbedrijf ALCO is uw specialist als het gaat om klim- en valbeveiliging op daken. Als opdrachtgever bent u (mede)verantwoordelijk voor de veiligheid van de mensen die op of aan uw gebouw werken. Om de veiligheid op uw dak te garanderen, kunnen wij op maat een permanent valbeveiligingssysteem installeren.
Permanente valbeveiliging

Elk dak is anders. Elk dak vraagt dus ook om een passende permanente valbeveiliging. Samen met u overleggen we de verschillende mogelijkheden en valbeveiligingssystemen die passen bij uw dak. In geval van dakrenovatie en nieuwbouw maken wij een vrijblijvende offerte op basis van een Risico Inventarisatie & Evaluatie inspectie (RI&E). Deze maken wij bij een dakrenovatie op basis van een dak inspectie en bij een nieuwbouw dak op basis van een dak tekening.Normeringen en trekproeven

Conform de Europese normen is het keuren en onderhouden van een valbeveiligingssysteem een cruciaal onderdeel voor de waarborging van de veiligheid en kwaliteit op langere termijn. Naast een gedegen installatie, vormt het onderhoud een evenzo belangrijk deel tijdens de gebruiksfase van een valbeveiligingssysteem. Dakdekkersbedrijf Alco keurt daarom conform de laatste normeringen de valbeveiligingssystemen middels een systematische aanpak met bijbehorende trekproeven. De systemen worden direct voorzien van de nodige stickers, zodat voor een ieder die naderhand het dak bezoekt, duidelijk zichtbaar is dat het systeem netjes wordt onderhouden.

Plaatsen & onderhoud

Als EnSafe Dealer zijn wij gecertificeerd voor het aanbrengen en onderhouden van MARQ veiligheidsproducten. Deze producten voldoen aan alle veiligheidseisen. Wij keuren ook andere type valbeveiligingssystemen. Reparaties zal Dakdekkersbedrijf Alco altijd in overleg doen met desbetreffende installateur en wordt er niet ‘geknoeid’. Het is hierdoor mogelijk om meerde systemen die inmiddels binnen uw bezit zijn, te bundelen en onder te brengen bij één organisatie.Gegarandeerd veilig

Wij laten de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) uitvoeren door een veiligheidskundige van EnSafe. Hiermee worden alle risico’s in kaart gebracht en een plan opgesteld om de risico’s tot een minimum te beperken. De evaluaties kunnen wij eventueel laten toetsen door derde dan ontvangt u daar na DAK Arbo Veilig-certificaat zo bent u verzekerd van een veilige werkplek.


De MARQ producten

MARQ Anchor

voldoet aan de NEN-EN 795:2012 Klasse A voor drie personen.

MARQ Line

voldoet aan de NEN-EN 795:2012 Klasse C voor drie personen.

MARQ Fence

Rechtopstaande, schuine (70°) & neerklapbare aluminium variant.

MARQ Accessoires

biedt diverse ergonomische en modulaire systemen.

MARQ Signs

Uniforme en weerbestendige pictogrammen en signaleringen.